Покана за участие в DA Fest - VI - 2017

  2017-07-17
Покана за участие в DA Fest - VI - 2017

DA Fest обявява покана за участие на български автори в своето шесто издание.

Поканата е насочена към автори, които създават артистични проекти в областта на дигиталните изкуства, без ограничение в жанровете.

Шестото издание на фестивала ще се провее от 19 до 23 септември 2017 г. в различни локации на централните сгради на НХА на ул. Шипка 1 и ще представи съвременни артистични изследвания, технологии и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, видео прожекции, DJ/VJ, презентации и уъркшопи.


DA Fest е международен фестивал, организиран от Национална художествена академия (НХА) в София, който среща българската аудитория с разнообразни артистични тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси и инсталации, роботика, генеративни системи и други интердисциплинарни форми.


Повече от 200 творци от 20 държави взеха участие в петте издания на фестивала от 2009 година насам. Богатата фестивална програма събира в София водещи имена от международната художествена сцена и предоставя уникален шанс на българската аудитория да се запознае отблизо с тяхното изкуство.

 

За да предложите проект за участие в новото издание на фестивала, моля изпратете:

Описание на проекта;

Творческа биография на автора (авторите);

Технически изисквания за представянето на проекта;

Визуални материали и/или линк към проекта, публикуван в интернет.

Изпратените предложения ще бъдат разгледани от кураторите на фестивала, които съвместно с авторите на избраните проекти ще обсъдятвъзможностите за представянето им.


Крайният срок за изпращане на предложения е 15 август 2017. 


За изпращане на проекти, повече информация и въпроси, пишете на: da_fest@nha.bg 

 

DA Fest е финансиран в изпълнение на програмата за научна и художествено-творческа дейност на НХА и съфинансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2017.

Партньори на фестивала са Австрийско посолство, Холандско Посолство, Гьоте институт България, Институт Сервантес, ESOF и Absolut.

 

Back

Топология на звуковото тяло: дует за тяло и скенер
ТОПОЛОГИЯ НА ЗВУКОВОТО ТЯЛО: ДУЕТ ЗА ТЯЛО И СКЕНЕР
Аудиовизуална пърформанс-инсталация
от Антони Райжеков със специалното участие на Федерика...
more